Κουλουρι Θεσσαλονικης

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην πρώτη και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε πάγκο για 15 λεπτά. Κόβουμε στα 100 γρ, πλάθουμε τα φυτίλια, σχηματίζουμε τα κουλούρια μας, τα βουτάμε σε ζεστό νερό με βύνη, σε σουσάμι και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Στοφάρουμε για 30 λεπτά, ή βάζουμε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα. Ψήνουμε με ατμό στους 220 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1000 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 80 γρ. Φυτικά λιπαρά
  • 460 γρ. Νερό παγωμένο
  • 150 γρ. Malzstück (βυνοποιημένη ζύμη)
  • 20 γρ. Αλάτι
  • 25 γρ. Μαγιά νωπή
  • 3 γρ. Γλυκάνισο κοπανισμένο

Εξοπλισμός

  • Ζυμωτήριο
  • Λαμαρίνα