Κουλουρακια Πασχαλινα με αρωμα πορτοκαλι και τζιντζερ

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
50
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκάλι
και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το αυγό και την ζάχαρη και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170°C για 25-30 λεπτά.

Chef: Ιωάννης Κουφός

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
  • 60 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
  • 6 αυγά
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 1 βανίλια
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • 1 kg Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μίξερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αγελαδινό Γάλα

Το αγελαδινό γάλα Βέρο Κρητικό συλλέγεται από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες που πληρούν υψηλές προδιαγραφές εκτροφής των ζώων. Περνάει από καθημερινούς ελέγχους υγιεινής και ποιότητας, κάτω από τις οδηγίες ειδικού επιστημονικού προσωπικού και με την υποστήριξη σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να απολαμβάνετε ένα γάλα υψηλής ποιότητας.
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα