Κινεζικες γαριδες τηγανιτες

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε κρατώντας μόνο τις ουρές τους. Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και προσθέτουμε τις γαρίδες για 30 λεπτά. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας καλά το αλεύρι, τη μπύρα και το αυγό. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία-μία τις γαρίδες από την ουρά και τις περνάμε από το κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι μέχρι να κάνουν κρούστα και να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Μπορούμε να τις σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Συστατικά
- 200 γρ. Αλεύρι Ειδικό για Τηγάνισμα Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. Μπύρα
- 1 Αυγό
- 1 kg Γαρίδες μεγάλες
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
- 60 γρ. Σόγια σως
- 5 γρ. Σκόρδο τριμμένο
- 5 γρ. Τζίντζερ τριμμένο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Τηγάνι