Καβρουμαδες με ντιπ γιαουρτιου

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
15
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το ταχίνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά διαλυμένα στα 500 ml νερό. Ζυμώνουμε  για 5-6 λεπτά στην αργή ταχύτητα με το γάντζο. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το γλυκάνισο και το αλάτι, συνεχίζοντας το ζύμωμα για 6-7 λεπτά ακόμα στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε σε ισοβαρή κομμάτια των 30 γρ. και πλάθουμε  σε κορδόνια με διάμετρο 1 εκ. περίπου. Κολλάμε τις δυο άκρες κάθε κορδονιού και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλούρια. Βυθίζουμε τα κουλούρια σε νερό και μετά τα βουτάμε στα σουσάμια. Στρώνουμε πάνω σε μία  λαμαρίνα φούρνου λαδόκολλα και βάζουμε τα καβρουμαδάκια μας. Τα ξεκουράζουμε  για 30 λεπτά, στους 40°C και σε υγρασία 75% (η διαδικασία ονομάζεται στοφάρισμα και μπορούμε να το πετύχουμε αν βάλουμε ένα ταψί με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου που θα σας δώσει και τους απαραίτητους υδρατμούς, που θα μας χρειαστούν και στην αρχή του ψησίματος). Ψήνουμε στους 220°C για 20 λεπτά,  έχοντας λίγους ατμούς στα πέντε πρώτα λεπτά γατί στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί με το νερό. Για το ντιπ γιαουρτιού, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ξινομυζήθρα με το γιαούρτι και με ένα πιρούνι τα ενώνουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπούκοβο και την κάπαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο δίπλα στους καβρουμάδες.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΒΡΟΥΜΑΔΕΣ

  • 1 kg Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 20 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 20 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. νωπή μαγιά
  • 500 ml νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. σπασμένο γλυκάνισο
  • Σουσάμι άσπρο και μαύρο
  • Υλικά για το ντιπ

  • 100 γρ. Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
  • 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • 0.5 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 2 κ.γ. άνηθο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • ραπανάκια, καρυδόψιχα για γαρνιτούρα

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Λαμαρίνα