Γαλακτερα χαρουπιου με καστανο και λευκη σοκολατα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύω τη μαγιά στο νερό, με τη ζάχαρη και με μισό φλιτζάνι από το αλεύρι για τσουρέκι, και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ προσθέτω όλα τα υγρά στοιχειά μου και τα ομογενοποιώ, έπειτα προσθέτω και το μίγμα της μαγιάς. Προσθέτω τα αλευριά και ζυμώνω καλά μέχρι να αποκτήσω μια λεία και εύπλαστη ζύμη, αφήνω την ζύμη μου να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έπειτα μεριδοποιώ το ζυμάρι μου σε μικρότερα κομμάτια των 100 γραμμαρίων. Έπειτα ανοίγω τα κομμάτια σε μακρόστενα φυτίλια 3 χιλ. και κατά μήκος στην άκρη του ζυμαριού βάζω τα γκλασαρισμένα κάστανα με λευκή σοκολάτα και τυλίγω το ζυμάρι μου ώστε να αποκτήσω ένα φυτίλι που θα τυλίξω σε σχήμα σαλιγκαριού. Τοποθετώ τα γαλακτερά μου σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά περίπου. 20 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, αλείφω με πινέλο τα γαλακτερά με 3 κ.σ Χαρουπόμελο διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό, και να πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου, μπορώ να λιώσω λεύκη σοκολάτα για να περιχύσω τα γαλακτερά μου και να τα πασπαλίζω με χρωματισμένη ζάχαρη.
Συστατικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι
- 500 γρ. Χαρουπάλευρο
- 90 γρ. μαγιά
- 100 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. χαρουπόμελο
- 4 αυγά
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 5%
- 100 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5%
- 150 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. Κάστανα βρασμένα αποφλοιωμένα
- 400 γρ. σοκολάτα λευκή
- 100 γρ. Φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί