Το Delights of Crete στο Φεστιβαλ Γης

Το «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα» άνοιξε τις πύλες του στη Δυτική Τάφρο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, μέσω προγραμματικής σύμβασης, και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε.). Κεντρικό μήνυμα του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από τις 20 έως και τις 24 Ιουλίου και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκδηλώσεων, εικαστικών και συζητήσεων, είναι «Χανιά – τόπος να ‘ρθεις, τρόπος να ζεις».

Στο Φεστιβάλ Γης συμμετέχει τo “Delights of Crete/Γεύσεις από Κρήτη” ως cluster (συνεργατικός σχηματισμός) τοπικών εταιριών, οι οποίες μέσω κοινής προσπάθειας, συνεργιών και καινοτομιών έχουν σκοπό να προωθήσουν τα κρητικά προϊόντα πέρα από τα όρια του νησιού και της χώρας.

Όραμα είναι τα προϊόντα που μετέχουν στο Delights of Crete να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες της κρητικής διατροφής και να γίνουν συνώνυμα των ποιοτικών κρητικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, έχοντας σαν αρχή τον σεβασμό στην παράδοση και τον άνθρωπο.

Με αφετηρία βασικά αγαθά που παράγονται στην Κρήτη όπως το αλεύρι, το ελαιόλαδο, οι χυμοί και τα γαλακτοκομικά, το Delights of Crete φιλοδοξεί να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή της Κρήτης και να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει τα αγαθά της Κρήτης.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γης γίνεται σε συνεργασία με το «Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής» του οποίου είναι μέτοχος και με το οποίο συνεργάζεται στενά σε προγράμματα καινοτομίας.