Ολοκληρωθηκε αλλος ενας κυκλος απο τη Σχολη Αρτοποιιας Κρητης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος από τη Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις ώστε όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 4 μήνες κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες γνώρισαν και εμβάθυναν στην τέχνη της αρτοποιίας με σκοπό την πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα της Σχολής οι συμμετέχοντες των ολιγομελών τμημάτων διδάχθηκαν νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on) προετοιμασίας, ζυμώματος και ψησίματος και διακόσμησης ενώ παράλληλα απέκτησαν γνώσεις οικονομικής διαχείρισης και κοστολόγησης, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συστημάτων HACCP/ISO, Κρητικής Γαστρονομίας κ.λπ.

Από την πλευρά των Μύλων Κρήτης εκπαιδευτής ήταν ο Διαμαντή Παπαπαναγής, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης, ενώ μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση έγινε από τον Αλέξανδρο Μαρκαντωνάκη, διευθύνοντα σύμβουλο των Μύλων Κρήτης, αναφορικά με τις τάσεις της αρτοποιίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.