Βραβευση ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ στα Green Awards

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ και η BioCoS βραβεύτηκαν με το Bronze Award στην κατηγορία Green Food & Beverage Ingredients του διαγωνισμού Green Awards που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020.

Η συμμετοχή αφορούσε την παξιμαδοφρυγανιά ZOÉ, ένα προϊόν που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στα πλαίσια ενός ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020, του INCluSilver  με την συμμετοχή των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ της Σαμαριά – Οικογένεια Φαλελάκη και της BioCoS.

Η παξιμαδοφρυγανιά ZOÉ ξεκινάει από την παράδοση του κρητικού παξιμαδιού και φτάνει έως τις πιο σύγχρονες εφαρμογές της τεχνολογίας τροφίμων, καθώς περιέχει γενετικά ταυτοποιημένο μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που επιτρέπει την ιχνηλασιμότητα της κάθε παρτίδας παραγωγής, μέσω ενός ενδογενούς κωδικού DNA. Στόχος της ZOÉ είναι να προσφέρει τα μέγιστα οφέλη υγείας, ιδιαίτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, χαρίζοντας μακροζωία και ευζωία.

Η ZOÉ είναι φτιαγμένη από δημητριακά υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι η βρώμη και το Tritordeum του οποίου η γλουτένη είναι περισσότερο εύπεπτη, ώστε να βοηθάει στην αντιμετώπιση ήπιων γαστρεντερικών προβλημάτων. Περιέχει εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο της ποικιλίας Τσουνάτη το οποίο έχει υψηλές πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που προάγει την καλή υγεία του οργανισμού.

Η ZOÉ είναι επίσης εμπλουτισμένη με φύτρο και πίτυρο, μέρη των δημητριακών καρπών τα οποία περιέχουν ωφέλιμα συστατικά όπως οι φυτικές ίνες και ιδιαίτερα οι β-γλυκάνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης. Επιπλέον έχει εμπλουτιστεί με πρωτεΐνη, με ποικίλα οφέλη, μεταξύ αυτών και η ενίσχυση των μυοσκελετικών λειτουργιών.

Η ZOÉ δεν περιέχει ζάχαρη και έχει μειωμένα λιπαρά για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, ενώ έχει μειωμένη ποσότητα αλατιού για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Τέλος, το μέγεθος, η δομή και κυρίως η γεύση της, την κάνει ιδανική για κατανάλωση σκέτη ή ως συνοδευτικό σε όλα τα γεύματα της ημέρας.