ΣΧΟΛΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ξεκίνησαν στρατηγική συνεργασία, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί Σχολή Αρτοποιίας στην Κρήτη. Στόχος να εξελιχθεί  το επάγγελμα του αρτοποιού και να καταρτιστούν νέοι αρτοποιοί με αναβαθμισμένα προσόντα.

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία αυτή, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-9 Νοεμβρίου ταχύρρυθμο σεμινάριο αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, διάρκειας 50 ωρών, στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην Ν. Αλικαρνασσό, σε σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των Μύλων Κρήτης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον master baker Tobias Pfaff και τον βοηθό του Hansjorg Walter, της σχολής Württembergische Bäckerfachschule Akademie Deutsches Bäckerhandwerk της Στουτγκάρδης και με τη βοήθεια των τεχνολόγων τροφίμων Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη. Η θεματολογία περιλάμβανε: Αρτοσκευάσματα και Ειδικά Ψωμιά, Σνακ φούρνου, Γλυκά αρτοσκευάσματα με μαγιά, Δανέζικα / Σφολιάτες / Κρουασάν, Κέικ, Γλυκίσματα, Cookies και Βουτήματα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση από την γερμανική σχολή.

Το σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν 20 επαγγελματίες αρτοποιοί από την Κρήτη άφησε την καλύτερη εντύπωση στους συμμετέχοντες και το ραντεβού ανανεώθηκε για την καινούργια χρονιά με νέα σεμινάρια.