ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ LOW GI – ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ παρουσίασαν τον Μάιο του 2019 το νέο προϊόν Πολύσπορο Ψωμί LOW GI το οποίο:

  • Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη 48*
  • Περιέχει 7 σπόρους μεταξύ αυτών κάνναβης, chia και quinoa
  • Είναι πολύ γευστικό
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Έχει χαμηλά κορεσμένα λιπαρά
  • Χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά
  • Έχει χαμηλότερο αλάτι**
  • Είναι κατάλληλο για άτομα με διαβήτη (κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους)

* εφόσον παρασκευάζεται σύμφωνα με τη συνταγή

** σε σχέση με ένα συνηθισμένο ψωμί και σύμφωνα με την οδηγία του ΕΦΕΤ

 

Ο Διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού. Οι περισσότερες τροφές που τρώμε διασπώνται κυρίως σε γλυκόζη. Η γλυκόζη είναι μια μορφή «ζάχαρης» στο αίμα μας και αποτελεί την κύρια πηγή «καυσίμου» για το σώμα μας. Ωστόσο, η γλυκόζη δεν μπορεί να εισχωρήσει στα κύτταρα χωρίς την παρουσία μιας ουσίας – μεταφορέα της ινσουλίνης. Μετά το φαγητό, το πάγκρεας απελευθερώνει ποσότητα ινσουλίνης έτσι ώστε να ωθήσει την γλυκόζη προς τα κύτταρα. Αυτή η μετακίνηση μειώνει τα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα.

Ο άνθρωπος που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη έχει αρκετά αυξημένη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα του (υπεργλυκαιμία). Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2,8% του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει Σακχαρώδη Διαβήτη και υπολογίζεται πως μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο του ρυθμού αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν άμεση αντίδραση της ινσουλίνης κάτι που οδηγεί στην απότομη και μεγάλη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Αντίθετα, τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν σταδιακά τα επίπεδα ινσουλίνης και το σάκχαρο στο αίμα και συμβάλλουν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο σε άτομα με διαβήτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι σημαντικός όχι μόνο για τους διαβητικούς και για όσους θέλουν να χάσουν κιλά ευκολότερα, αλλά και για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού.

Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ανάλογα το στάδιο της νόσου και την φαρμακευτική τους αγωγή, πρέπει να καταναλώνουν με προσοχή αμυλούχα τρόφιμα, άρα και ψωμί, και παράλληλα να προτιμούν ψωμί ολικής αλέσεως, πολύσπορο ή σικάλεως.