ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΦΥΤΡΟ

Directions

Ετοιμάζουμε το προζύμι και αφήνουμε στη στόφα για μία ώρα περίπου να φουσκώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το προζύμι στο παραπάνω μίγμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τον γάντζο για 3 λεπτά στην πρώτη και 10 στη δεύτερη ταχύτητα.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.

Πλάθουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 40-50 λεπτά.

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε στους 1600C για 35-40 λεπτά.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

  • 300 γρ. Αλεύρι Τσουρεκιού
  • 300 γρ. Μαγιά υψηλής ώσμωσης
  • 300 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 3.000 γρ. Αλεύρι Τσουρεκιού εμπλουτισμένο με φύτρο
  • 900 γρ. Ζάχαρη
  • 750 γρ. Γάλα πλήρες (χλιαρό)
  • 600 γρ. Αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 450 γρ. Βούτυρο Τ82% (μαλακό)
  • 20 γρ. Μαχλέπι
  • 10 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Μαστίχα