Ψωμι Βρωμης (με β-γλυκανες)

Directions
Ενυδατώνουμε το αλεύρι βρώμης με όλο το νερό για 30 – 45 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι φρυγανιάς και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να πάρουμε ομοιογενή ζύμη θερμοκρασίας 27 – 280C. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Κόβουμε, ζυγίζουμε, πλάθουμε ελαφρά και τοποθετούμε σε πανιά ή καλαθάκια. Τοποθετούμε σε στεγνή στόφα για ωρίμανση για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε με ατμό σε δυνατό φούρνο (2300C) για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία στους 2100C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 50 λεπτά, ανοίγοντας τα τάμπερ προς το τέλος.
Ingredients
- 500 γρ. Αλεύρι Βρώμης
- 500 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Φρυγανιάς
- 750 γρ. νερό
- 30 γρ. μαγιά νωπή
- 20 γρ. αλάτι
Equipment
- Λαμαρίνα
- Καλαθάκια