Πιτακια κουρου με μαρμελαδα εσπεριδοειδων, σοκολατα και καρυδι

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας χωρίς να ζυμώσουμε πολύ για να μην βγάλει το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Ανοίγουμε το ζυμάρι λεπτό με μια λαδόκολλα από πάνω και μια από κάτω. Με ένα κουπάτ ή πιατάκι κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Γεμίζουμε και κλείνουμε καλά. Περνάμε με αυγό τα πιτάκια και ψήνουμε στους 180˚C, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 350 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Αλεύρι Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 5 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 300 ml Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400 γρ. μαρμελάδα από εσπεριδοειδή
- Λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (σταγόνες)
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο για επάλειψη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί