ΨΩΜΙ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
24 ώρες
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ενωθούν. Ζυμώνουμε για 5’ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε για ακόμη 4’. Διπλώνουμε το ζυμάρι σταυρωτά (από έξω προς τα μέσα) και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Επαναλαμβάνουμε τις διπλώσεις συνολικά τρεις φορές ανά 30 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε καλαθάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Ψήνουμε σε γάστρα σκεπασμένο για 17’ στους 250°C, έπειτα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 17’ στους 220°C.
Chef: Νίκος Μυλωνάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 350 γρ. Αλεύρι Βιολογικό για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 γρ. Αλεύρι Βιολογικό Δίκοκκο Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. προζύμι (ταϊσμένο)
- νερό
- 12 γρ. αλάτι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Γάστρα
- Καλάθι
- Μίξερ

