Ελληνικο Λουπινο

Για 3η συνεχόμενη χρονιά αξιοποιούμε τις Εγχώριες καλλιέργειες και βελτιώνουμε την θρεπτική αξία των τροφών μας αξιοποιώντας το :

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΥΠΙΝΟ
Το Λούπινο είναι τροφή υψηλής πρωτεϊνικής αλλά και ενεργειακής αξίας. Στην Ελλάδα τις δεκαετίες του ’60 και ’70, η καλλιέργεια του λούπινου, όπως και των υπόλοιπων κτηνοτροφικών πρωτεϊνούχων φυτών (ρεβίθι, μπιζέλι, κουκί) εγκαταλείφθηκε και αντικαταστάθηκε από την εισαγόμενη σόγια, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι μεταλλαγμένη. Το λευκό λούπινο, είναι μια εξαιρετική τροφή για αιγοπρόβατα και βοοειδή. Η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη είναι 32%-38% και μπορεί να αντικαταστήσει μερικώς ή πλήρως το σογιάλευρο. Το λούπινο αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια για την ελληνική ύπαιθρο και την ελληνική κτηνοτροφία. Η χρήση του στην παραγωγή ζωοτροφών ενισχύει την Ελληνική Γεωργία και μειώνει την εξαγωγή συναλλάγματος από εισαγωγές σόγιας.