Αλμυρο κεικ με ποικιλια τυριων

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι επίμονα τα υλικά του μείγματος α’ να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα β’. Εκτός μίξερ αφομοιώνουμε – ομογενοποιούμε με τη βοήθεια εύκαμπτης σπάτουλας, το μείγμα γ’ με το ενιαίο πια μείγμα που προέκυψε από τα α’ και β’ μείγματα. Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του δ’ μείγματος ανακατεύοντας απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 – 175 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • Α΄ Μείγμα

  • 250 γρ. Βούτυρο αγελάδας
  • 125 γρ. Στακοβούτυρο
  • 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 15 γρ. Ζάχαρη
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι φρέσκο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια
  • Β΄ Μείγμα

  • 600 γρ. αυγά
  • Γ΄ Μείγμα

  • 630 γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 40 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • Δ΄ Μείγμα

  • 300 γρ. Λευκό τυρί Κρητικό (τύπου φέτας)
  • 200 γρ. Γραβιέρα
  • 200 γρ. Καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • Όλα τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους. Το τυρί τύπου φέτας μπορεί να είναι χοντροτριμμένο στο χέρι.

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ