Λουκανικοπιτα ανοιχτη με καπνιστο λουκανικο γραβιερας και πολυχρωμες πιπεριες
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε σκεπασμένο σε μια άκρη να ξεκουραστεί. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις σοτάρουμε με το λάδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν. Ανοίγουμε το φύλο μας και βάζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα. Προσθέτουμε τα τυριά και τις πιπεριές γύρω από τα λουκάνικα να τα καλύψουν μέχρι τη μέση και να απλωθούν καλά στο σκεύος. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180˚C, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 350 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 ml χλιαρό νερό
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 0.5 κ.γ. baking powder
- Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 250 γρ. καπνιστό λουκάνικο γραβιέρας
- 350 γρ. πρόβειο σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
- Πολύχρωμες πιπεριές
- 10 Ντομαντίνια
- 2 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 0.5 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί