ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΛΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο. Κατόπιν, ρίχνουμε την ντομάτα, το βασιλικό και λίγο νερό και μαγειρεύουμε ώστε να δέσει η σάλτσα. Σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο ρίχνουμε τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Σε μία πιατέλα της επιλογής μας βάζουμε την σάλτσα και από πάνω τους λουκουμάδες.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  • 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 6 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μέλι
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. Κατσικίσιο Τυρί Βέρο Κρητικό
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 115 γρ. πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 115 γρ. πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ντομάτες ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • σκόρδο λιωμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι