Φλογερες με παστουρμα, κεφαλοτυρια, ημιλιαστες ντοματουλες και πηχτογαλο Χανιων

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη ζύμη και προσθέτουμε μια λεπτή «γραμμή» γέμισης (της οποίας κατά το ανακάτεμα των υλικών έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι). Κόβουμε με το φιρέντο (την ρόδα – το τσουρί) και αφού αυγώσουμε τα άκρα της ζύμης διπλώνουμε σφιχτά ώστε να προκύψει το μακρόστενο σχήμα της «φλογέρας». Έπειτα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο ΑΒΕΑ φροντίζοντας να μην «χάσουν» το ξανθό τους χρώμα. Τις περνάμε από απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 750 γρ. Αλεύρι Σκληρό Μύλοι Κρήτης
  • 125 γρ. Τσικουδιά
  • 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 8 γρ. Αλάτι
  • 1 λεμόνι χυμός
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 4 φέτες Παστρουμάς κομμένος σε μικρά κομματάκια
  • 500 γρ. Πηχτόγαλο Χανίων
  • 300 γρ. Κεφαλοτύρι ή Κρητική Γραβιέρα
  • 6 γρ. Ντομάτες πομοντόρι χωρίς σπόρια κομμένες στα δύο και σιγοψημένες στους 120 βαθμούς για 60’ λεπτά

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι