Το ψωμι της Λαμπρης

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:00
Χρόνος αναμονής
3
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το βάζουμε και αυτό σιγά σιγά στη ζύμη και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει, περίπου για 30 λεπτά. Κατόπιν, πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά ψωμιά τα οποία τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με αυγό και αν θέλουμε τα χαράζουμε και βάζουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Εμπλουτισμένο με Β12 ή
- 1 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Βιολογικό
- 250 γρ. Γάλα ελαφρύ αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό)
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 150 γρ. Βούτυρο
- 160 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 75 γρ. Μαγιά νωπή
- 3 Αυγά
- 5 γρ. Μαχλέπι
- 5 γρ. Μαστίχα
- 2 γρ. Γλυκάνισος
- 1 Πορτοκάλι ξύσμα
- Αυγό για άλειμμα
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Λεκάνη