Σαμαλι

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
21
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (30 εκ.) και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει.
Όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζουμε, πρέπει να πιεί όλο το σιρόπι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 200 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 400 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. Ζάχαρη
- 250 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό
- 400 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 45 γρ. Φυσικός χυμός πορτοκάλι Creta fresh
- 4 σταγόνες Μαστίχα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 800 γρ. Ζάχαρη
- 750 γρ. Νερό
- 15 γρ. Χυμός λεμονιού
- 2 Ξυλάκια κανέλας
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Κατσαρόλα