Πιτα με κολοκυθα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να φτιάξουμε το ζυμάρι ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι και το τρίβουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε το γιαούρτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ένα λαδωμένο μπολ για 1 ώρα. Για τη γέμιση σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και μαγειρεύουμε την κολοκύθα μέχρι να είναι στεγνή, για 10-15 λεπτά και την βάζουμε στο μπολ με τα καρότα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα και τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ και ρίχνουμε τα αυγά και λίγο λάδι ακόμα. Η γέμιση είναι έτοιμη. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ανοίγουμε 4 φύλλα από το ζυμάρι και βάζουμε τα 2 στον πάτο του ταψιού πασπαλίζοντάς τα με λίγο
λάδι, στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα, πάλι λαδώνοντάς τα. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για περίπου
μιάμιση ώρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 550 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό Φύλλο
  • 125 γρ. Νερό
  • 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
  • 200 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
  • 5 γρ. Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέτρια
  • 1 kg Κολοκύθα κόκκινη, τριμμένη
  • 2 τεμάχια Καρότο τριμμένο
  • 100 γρ. Ρύζι
  • 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη μεσαία
  • 1 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 Αυγά
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Τηγάνι