Κουραμπιεδες

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
30
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αλέθουμε καλά τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μικρά μισοφέγγαρα στο πάχος ενός δακτύλου. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι οι κουραμπιέδες μας να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και κατόπιν τους πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Βιολογικό ή Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Εμπλουτισμένο
  • 200 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Αμύγδαλα άσπρα
  • 70 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ