Αλμυρο κεικ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
13
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα τυριά με το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τα τυριά με το ζαμπόν. Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τα τυριά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 250 γρ. Κασέρι (σε κυβάκια)
  • 250 γρ. Φέτα σκληρή (σε κυβάκια)
  • 200 γρ. Ζαμπόν (σε κυβάκια 1 εκ.)
  • 250 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό
  • 190 γρ. Μαργαρίνη
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 4 Αυγά

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη
  • Φόρμα κέικ