Ψωμι Ολικης

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Προς το τέλος του ζυμώματος μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως κομματάκια ελιάς, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, τριμμένη γραβιέρα κ.λπ. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400γρ. και πλάθουμε. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη
  • Ταψί