Τραγανα ρολακια γαλακτομπουρεκου αρωματισμενα με πορτοκαλι

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
30
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνεχεία βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και το αιθέριο έλαιο και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το διπλώνουμε, το κόβουμε στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. ∆ιπλώνουμε τις άκρες βουτυρώνουμε και τυλίγουμε προς τα πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και ψήνουμε για 20 λεπτά. Έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε, αφού κρυώσει, στα ζεστά ρολάκια.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 πακ. φύλλο κρούστας
  • 1 L Γάλα Αγελαδινό Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 130 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 0.5 κούπα λεμόνι

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα