Πραλινα φουντουκιου

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1600C βαθμούς για περίπου 7 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Βάζουμε τα φουντούκια ζεστά μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα φουντουκιά σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν θα κολλήσουν μεταξύ τους, τα σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το ρόφημα βρώμης. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ με το υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Chef: Νίκος Γαϊτάνος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μπλέντερ