Παραδοσιακη Κρεμμυδοπιτα με ανθοτυρο και συγκλινο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), 4΄- 5΄ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γάλα και κατόπιν το ανθότυρο και το σύγκλινο κομματιασμένα. Φτιάχνουμε τη γεύση με πιπέρι, λίγο αλάτι και το 1 χτυπημένο αυγό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 επιμέρους κομμάτια. Ανοίγουμε με πλάστη και βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και κλείνουμε καλά στις άκρες. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 αυγό
- 20 γρ. αλάτι
- 225 γρ. νερό
- 65 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Κορωνέικο
- 15 γρ. ξύδι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Κορωνέικο
- 100 γρ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 125 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
- 2 κ.σ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. ανθότυρο (ξερό), σε κύβους
- 90 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κύβους
- Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο (ανάλογο)
- 25 ml Γάλα Αγελάδος πλήρες Βέρο Κρητικό
- 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
- 1 κρόκο αυγού (για άλειμμα)
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Τηγάνι