Πιτα με μοσχαρι και μαυρη μπυρα

01:10
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
13
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κάνουμε μια ζύμη πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε μια παχιά στρώση και στρώνουμε τη μισή στο ταψί μας. Προψήνουμε στους 180°C χωρίς τη γέμιση για 15 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση. Σωτάρουμε το μοσχάρι με τα λαχανικά και όταν ροδίσει ρίχνουμε
το αλατοπίπερο, το αλεύρι, τον πελτέ, το θυμάρι και σβήνουμε με τη μπύρα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα με καπάκι έως να έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά. Γεμίζουμε τη πίτα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 20 ml τσικουδιά
  • αυγά
  • λίγο αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • Μοσχάρι ελιά κομμένο κύβους Καρότο, σέλερι και κρεμμύδι χοντροκομμένα
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 50 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 0.5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • μπύρα Μαύρο Πρόβατο Λαύκας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα