Μπουγατσα Χανιων

ΟΔΗΓΙΕΣ
Στον κάδο του μίξερ με γάντζο, τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, το μισό νερό και τα 50 γρ. βούτυρο. Χτυπάτε σε αργή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη, αλείφετε με βούτυρο και αφήνετε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε διάμετρο 30 εκ., αλείφετε με βούτυρο και αφήνετε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά. Με τον πλάστη, ανοίγετε το φύλλο σε διάφανο πάχος, αλείφοντας σταδιακά με βούτυρο. Χωρίζετε κάθε φύλλο στα δύο. Τοποθετείτε τη μισή γέμιση στο κέντρο του ενός φύλλου και τυλίγετε σε φάκελο. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τον φάκελο στο δεύτερο φύλλο και διπλώνετε ξανά σε φάκελο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, καβουρδίζοντάς το ελαφρά. Προσθέτετε το κατσικίσιο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τη μυζήθρα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο
- 270 ml νερό
- 400 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 360 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 600 γρ. μυζήθρα
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Κατσαρολάκι