Μπισκοτακια με σιμιγδαλι

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
45
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρίβουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμοί κελσίου. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε σε απόσταση 5 εκ. το ένα από το άλλο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων και να πάρουν τα μπισκότα ένα χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε σκέτα, βουτηγμένα σε κουβερτούρα ή ως συνοδευτικό για καφέ ή παγωτό.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 100 γρ. Αλεύρι Μαλακό Μύλοι Κρήτης
- 255 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό Μύλοι Κρήτης
- 200 γρ. Βούτυρο
- 170 γρ. Ζάχαρη
- 2 Αυγά μεγάλα
- 1 Πορτοκάλι ξύσμα
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Μπολ