Μιλφειγ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
5
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε την σφολιάτα σε ίσα τετράγωνα, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε τα τετράγωνα σφολιάτας, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το ρόφημα βρώμης, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε κατά μήκος της επιφάνειας την κρέμα μας με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει την χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός να αφρατέψει. Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζουμε 4 με 5 κ.σ. κρέμα, βάζουμε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτα και άλλη μία στρώση κρέμας, κλείνουμε με ακόμα ένα κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chef: Νίκος Γαϊτάνος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 0.5 L Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 ml σιρόπι αγαύης
  • 250 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα