ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Λιώνουμε το μέλι στο χλιαρό νερό και βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο βάζουμε το σουσάμι.
Πλάθουμε κουλούρια των 100 γρ., τα βουτάμε στο νερό και μετά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με πανί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C για 15 λεπτά περίπου.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
- 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 10 γρ. αλάτι χονδρό
- 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- 35 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό χλιαρό
- 25 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ ΑΒΕΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 400 γρ. νερό
- 2 κ.σ. μέλι ή
- 2 κ.σ. Χαρουπόμελο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- σουσάμι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί