Καλαθακι με νηστισιμα ψωμακια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το μπολ με ένα υγρό πανί και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα τρία και ενώνουμε το ένα κομμάτι με τις ελιές. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη λιαστή ντομάτα και ενώνουμε και τα υλικά στο δεύτερο κομμάτι. Κόβουμε μικρά καρεδάκια το κρεμμύδι το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το ενώνουμε στο τρίτο κομμάτι ζύμης. Πλάθουμε ψωμάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε άλλα 40 λεπτά σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε αλείφουμε με λάδι, χαράσσουμε και ψήνουμε στους 190°C για 35 περίπου λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 kg Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 450 ml χλιαρό νερό
- αλάτι
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμπάρι ΑΒΕΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ
- 150 γρ. ελιές ροδέλες
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
- 1 πιπεριά
- 2 κρεμμύδια
- 1 κ.σ. θυμάρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Ταψί