Γλυκο ψωμι με κρανμπερι και ταχινι

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα σκεύος διαλύουμε τη μαγιά με το χυμό και τη μισή ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τα κράνμπερι) και προσθέτουμε το μίγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και τα κράνμπερι. Τοποθετούμε σε ορθογώνια φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 150 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. κράνμπερι
- 0.5 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 450 ml Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
- 100 γρ. μέλι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 kg Αλεύρι Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 πρέζα αλάτι
- 90 γρ. μαγιά νωπή
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Μίξερ