Γιαουρτοπιτα Ζεβρα
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για ταψί 26cm
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά με το φτερό. Απλώνουμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 28 εκατοστών και ανοίγουμε πιέζοντας να καλυφτούν και τα τοιχώματα του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση στο μίξερ, εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Κρατάμε το ¼ από τη γέμιση στην οποία προσθέτουμε το κακάο. Ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας το μισό μείγμα και από πάνω το μισό μείγμα με το κακάο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και κουνάμε ελαφρά την φόρμα να απλωθεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 160°C για 60 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Καλούτσης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 250 γρ. Αλεύρι Μαλακό Μύλοι Κρήτης
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 βούτυρο
- 1 αυγό
- 0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 125 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 750 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 1 κ.σ κακάο σκόνη
- 6 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
Εξοπλισμός
- Φόρμα