Βερολινεζικα ντονατς
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα ώσπου να αναμειχθεί καλά. Τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε στη χαμηλή σκάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αιθέριο έλαιο. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε ώσπου η ζύμη να αποκολλιέται από τα τοιχώματα του μίξερ. Σε ένα αλευρωμένο μπολ τοποθετούμετη ζύμη, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε ελάχιστα την ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστά. Με την βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε πιτάκια. Στη μέση από τα μισά τοποθετούμε 1 κουταλιά γλυκού μαρμελάδα. Αλείφουμε με τα ασπράδια και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά πιέζοντας καλά τις άκρες. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και τα σκεπάζουμε με ένα πανί για 15 λεπτά να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βουτάμε τις μπάλες. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Αφήνουμε τα ντόνατς να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Συστατικά
- 30 γρ. μαγιά
- 250 ml Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 540 γρ. Αλεύρι σκληρό Μύλοι Κρήτης
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
- 100 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 2 ασπράδια αυγών
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
Εξοπλισμός
- Κατσαρόλα
- Μπολ