ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα επαναλαμβάνουμε με τα υλικά της γέμισης. Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμα και μισοψήνουμε για 15 λεπτά στους 180˚C. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180˚C. Τέλος γαρνίρουμε την τάρτα με άγρια ρόκα.
Chef: Νικόλας Τσώτας
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 5 αυγά
- 200 ml νερό
- 10 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
- 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 1 απάκι χοιρινό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 5 γρ. αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα για το γαρνίρισμα
Εξοπλισμός
- Λεκάνη
- Φόρμα