Νεος κυκλος μαθηματων με πιστοποιηση απο το Ελληνικο Μεσογειακο Πανεπιστημιο

Νέο κύκλο μαθημάτων εγκαινιάζει η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέχοντας σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 μήνες κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν στην τέχνη της αρτοποίησης και θα προετοιμαστούν για την εξέταση που θα τους επιτρέψει να λάβουν πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα της Σχολής οι συμμετέχοντες των ολιγομελών τμημάτων θα μάθουν νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on) προετοιμασίας, ζυμώματος και ψησίματος και διακόσμησης ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις οικονομικής διαχείρισης και κοστολόγησης, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συστημάτων HACCP/ISO, Κρητικής Γαστρονομίας κ.λπ.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) και την αγαστή υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου σε συνέχεια των προγραμμάτων
γερμανικής αρτοποιίας και γαλλικής ζαχαροπλαστικής που υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια νέοι που επιδιώκουν επαγγελματική εξέλιξη στην τέχνη της Αρτοποιίας και να λάβουν επιπλέον κατάρτιση όσοι εργάζονται ήδη στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ώστε να αποκτήσουν ουσιώδεις γνώσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησή τους. Εκπαιδευτικές ενότητες:
• Αρτοποιία (θεωρία και πρακτική)
• Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, HACCP/ISO
• Πίτσα και σνάκς
• Ζαχαροπλαστική
• Κοστολόγηση και προϋπολογισμοί
• Ψωμιά εστιατορίου και διακόσμηση
• Κρητική γαστρονομία, Κρητική διατροφή και ψωμί σε σχέση με τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 180 διδακτικές ώρες
Έναρξη: Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2021
Ημέρες και ώρες υλοποίησης: Δευτέρα 18.00-21.15 (θεωρία) Πέμπτη και Παρασκευή
18.00-21.15 (πρακτική)
Δίδακτρα: 950 ευρώ με δυνατότητα προκαταβολής 400 ευρώ και αποπληρωμής του
υπόλοιπου σε 2 δόσεις των 275 ευρώ μέχρι και τις 31/12/2021.