ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ – ALFA SEEDS – AGRASYS

Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Agrasys (δημιουργός του Tritordeum ), Alfa Seeds (αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα) και ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (αδειοδοτημένη παραγωγή & διάθεση αλεύρων), επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στην Βαρκελώνη με τη συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Αλέξανδρου Μαρκαντωνάκη και της ομάδας του Tritordeum με επικεφαλής την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Agrasys Pilar Barcelo-Ensesa.

 

 

 

 

 

 

Το Tritordeum είναι ένα νέο επαναστατικό δημητριακό που έχει έρθει για να μείνει. Οι σπόροι  του έχουν θρεπτικά, αγρονομικά και οργανοληπτικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν μοναδικό. Η φιλοσοφία του Tritordeum βασίζεται στον σεβασμό των αρχών της βιώσιμης γεωργίας.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Είναι απόγονος ενός σκληρού σιταριού και ενός κριθαριού από τη Χιλή και την Αργεντινή. Το ιδιαίτερο όνομα του προέρχεται από τη συγχώνευση του λατινικού ονόματος του πατέρα του (Triticum) και της μητέρας του (Hordeum).

Είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διασταύρωσης – μιας παραδοσιακής πρακτικής που εφαρμόζεται από την αρχή της γεωργίας. Δεν είναι ΓΤΟ (GMO). Είναι καταχωρημένο ως νέο καλλιεργούμενο είδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όλα αρχίζουν στο χωράφι. Το Tritordeum καλλιεργείται στην Ισπανία, την Ιταλία και τώρα στην Ελλάδα, τόσο σε συμβατικά όσο και σε βιολογικά συστήματα παραγωγής. Συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους αγρότες, υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία και ακολουθώντας μια φιλοσοφία σεβασμού των αρχών της βιώσιμης γεωργίας και της αειφορίας.

Το Tritordeum είναι πιο βιώσιμο και έχει καλύτερο οικολογικό αποτύπωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα σιτηρά. Πρόκειται για ένα στιβαρό δημητριακό, προσαρμοσμένο στην έντονη κλιματική αλλαγή. Αντέχει καλά στην ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες και έχει καλή αντοχή στις ασθένειες.

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το Tritordeum είναι ένα πλήρως ιχνηλάσιμο δημητριακό. Η σοδειά, που καλλιεργείται αποκλειστικά από Έλληνες αγρότες με συμβόλαιο για την Alfa Seeds, πηγαίνει από το χωράφι σε μια τοπική μονάδα αποθήκευσης και στη συνέχεια μεταφέρεται στους Μύλους Κρήτης. Μέσα από μια σύγχρονη διαδικασία άλεσης, η σοδειά γίνεται άριστο αλεύρι.

Το καινοτόμο αυτό δημητριακό έχει μια αλυσίδα αξίας επικεντρωμένη στον έλεγχο της προέλευσης της παραγωγής. Με το Tritordeum γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την προέλευση κάθε κόκκου που έγινε αλεύρι, πριν καταλήξει στα προϊόντα που τρώμε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Από τη στιγμή που ο καρπός μετατραπεί σε αλεύρι, αρχίζει η μαγεία.

Το Tritordeum είναι ένα καινοτόμο δημητριακό που σας επιτρέπει να δημιουργείτε όλα τα είδη ψωμιών, γλυκών, ζαχαρωδών και άλλων ψημένων προϊόντων.

Πολλοί τεχνίτες αρτοποιίας έχουν ήδη εισαγάγει το Tritordeum στην γκάμα τους σε υγιεινά προϊόντα. Είναι ο τέλειος σύμμαχος για όσους αναζητούν υγιεινά και βιώσιμα είδη αρτοποιίας.

ΥΓΕΙΑ

Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε όλο και πιο πολύ πως είμαστε αυτό που τρώμε.

Το Tritordeum είναι ένα υγιές δημητριακό για τη Μεσογειακή διατροφή μας.

Το Tritordeum έχει περισσότερες φυτικές ίνες, λουτεΐνη και ολεϊκό οξύ από το μαλακό σιτάρι. Ιδανικό για τα μάτια, την εντερική και την καρδιαγγειακή υγεία. Η γλουτένη του είναι πιο εύπεπτη και δεν δημιουργεί την αίσθηση φουσκώματος, αλλά δεν είναι κατάλληλη για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Το Tritordeum προσφέρει μια μοναδική εμπειρία των αισθήσεων.

Το άρωμά του είναι ευχάριστο, η γεύση του είναι γλυκιά με ένα ελαφρύ άγγιγμα ξηρών καρπών και το ελκυστικό χρυσό του χρώμα (χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη) καθιστά εύκολη την αναγνώρισή του στο ράφι.

Το αλεύρι από Tritordeum κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ σε σακί 25 κιλών στους παρακάτω τύπους:

  • 997
  • 1450