Μανιταροπιτα με χωριατικο φυλλο

60'
Preparation Time
60'
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level

Directions

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Στον κάδο του μίξερ με γάντζο, ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη με μαλακή υφή. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε 6 λεπτά φύλλα, χρησιμοποιώντας κορν φλάουρ για να μην κολλήσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνετε το γάλα και την τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, το λάδι τρούφας, αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
Τοποθετείτε 3 φύλλα στη βάση, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αλείφοντας και πάλι ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

Chef: Μανώλης Μπούχλης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 700 γρ. Aλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 30 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 370 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ξίδι
  • κόρν φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 kg διάφορα μανιτάρια
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 5 κ.σ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 240 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • λίγες σταγόνες μαύρης τρούφας
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 αυγά

Equipment

  • Μίξερ
  • Ταψί