Κουλουρακια πορτοκαλιου

30΄
Preparation Time
35΄
Waiting Time
75
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε τα λιπαρά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού με το κονιάκ (μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα) και το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα μέχρι να σχηματιστεί αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη με μεμβράνη για ένα τέταρτο στο ψυγείο  να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Αλείφουμε με αυγό ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 1900C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 17 λεπτά).

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 700 γρ. Αλεύρι Μαλακό Ζαχ/κής
  • 130 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
  • 130 γρ. Φυτικό λιπαρό
  • 250 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. Xυμός πορτοκαλιού
  • 30 γρ. Κονιάκ
  • 5 γρ. Σόδα
  • 1 γρ. Αιθέριο Έλαιο Πορτοκαλιού
  • 10 γρ. Baking powder

Equipment

  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ