Empanadas με κιμα και jalepenos

25'
Χρόνος Προετοιμασίας
50'
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύµη, βάζουµε στο αλεύρι αργά το λιωµένο βούτυρο και ανακατεύουµε. ∆ιαλύουµε το αλάτι στο ζεστό νερό και το προσθέτουµε αργά και σταθερά στο µίγµα ανακατεύοντας. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και την κόβουµε σε 10 ίσα µέρη. Για τη γέµιση, σοτάρουµε τον κιµά, προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες πιπεριές, σβήνουµε µε µαύρο ρούµι, βάζουµε το χυµό τοµάτας, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος αποσύρουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε το τυροµάλαµα σε κύβους, τη γραβιέρα και ανακατεύουµε. Γεµίζουµε τα empanadas, τα αλείφουµε µε κρόκο αυγού και τα ψήνουµε στο φούρνο στους 180 C µέχρι να πάρουν χρώµα.
Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο Και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 240 γρ. ζεστό νερό
- 1 κρόκο αυγού για άλειµµα πριν το ψήσιµο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 4 πιπεριές jalapenos
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 100 γρ. τυρομάλαμα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 250 ml χυμό τομάτας
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 50 ml μαύρο ρούμι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί