Πρασοπιτα ξεσκεπαστη

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύομε όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες 1εκ. και τα βάζουμε σε βραστό νερό να πάρουν μια βράση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι και στο τέλος βάζουμε και τα πράσα αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 300 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 120 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 200 γρ. Κρεμμύδια
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 kg Πράσα
- 4 Αυγά
- 200 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
- 200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο
- Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Κατσαρόλα
- Μπολ