EKΛΕΡ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και σχηματίζουμε λωρίδες πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25–30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσαφίσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά και κορν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα. Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε βούτυρο και φυστικοβούτυρο και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλυμμένη με μεμβράνη.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ζεσταίνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε βούτυρο και αφήνουμε 5–10 λεπτά να σταθεί.
Συστατικά
- 120 γρ. γάλα
- 120 γρ. νερό
- 20 γρ. ζάχαρη
- 3 γρ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 3 αυγά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
- 500 ml γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 70 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. πάστα φυστικοβούτυρο
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
Εξοπλισμός
- Κατσαρόλα
- Ταψί