CORN DOG

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μπολ, ανακατεύουμε το κεφίρ, το αυγό, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε μέτριο-δυνατό λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 300 ml κεφίρ
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • 140 γρ. Αλεύρι Καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 150 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 10 γρ. μπέικιν
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. αλάτι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Ειδικό για Τηγάνισμα

Η ιδανική επιλογή για το τηγάνισμα τροφών που απαιτούν αλεύρωμα ή κουρκούτι. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του ένα απλό αλεύρωμα εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη και τραγανή κρούστα, η οποία δεν επιτρέπει στο λάδι να εισχωρήσει στις τροφές και να τις κάνει βαριές και δύσπεπτες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να […]
Περισσότερα

Καβουρδισμένο αλεύρι καλαμποκιού

Το καβουρδισμένο αλεύρι καλαμποκιού προέρχεται από καβουρδισμένο καλαμπόκι που αλέθεται σε αλεύρι. Η διαδικασία καβουρδίσματος ενισχύει τη γεύση του καλαμποκιού, δίνοντας πλούσιο, καρυδένιο άρωμα και βαθιά γεύση σε κάθε συνταγή. Οφέλη • Πλούσια Γεύση: Το καβουρδισμένο καλαμπόκι προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση που θυμίζει καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα, αναδεικνύοντας τη φυσική γλυκύτητα του καλαμποκιού. • […]
Περισσότερα