ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΑ

20
Χρόνος Προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το νερό, το γιαούρτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 10’ να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μαλακή, ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Χωρίζουμε σε μπάλες, ανοίγουμε λεπτές πίτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, 1–2 λεπτά ανά πλευρά.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 ml νερό
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2.5 γρ. μαγιά
  • 10 γρ. ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι