Καλιτσουνια μυζηθρας τηγανιου

45'
Χρόνος Προετοιμασίας
60'
Χρόνος αναμονής
18
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα υγρά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβετε δίσκους διαμέτρου 12 εκ. Σε κάθε δίσκο, τοποθετείτε μια κουταλιά από τη γέμιση στο μισό μέρος και διπλώνετε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Τοποθετείτε τα καλιτσούνια σε βαμβακερή πετσέτα μέχρι να τα τηγανίσετε. Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τα σταδιακά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Chef: Μανώλης Μπούχλης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 450 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 220 ml χλιαρό νερό
- 25 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
- 25 ml τσικουδιά
- λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 700 γρ. μυζήθρα
- 400 γρ. ανθότυρο
- 1 αυγό
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι