Σοκολατοπιτα με επικαλυψη ganache

50'
Χρόνος Προετοιμασίας
60'
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μίξερ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ και στο τέλος τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 3 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το κονιάκ. Για τη ganache, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει και στη συνέχεια ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Σιροπιάζετε την καυτή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι και, μόλις κρυώσει, την επικαλύπτετε με τη ganache.

Chef: Μανώλης Μπούχλης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 50 γρ. baking powder
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 60 ml κονιάκ
  • 80 γρ. κακάο + επιπλέον για την φόρμα
  • 250 γρ. βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 100 ml κονιάκ
  • ΓΙΑ ΤΗ GANACHE

  • 350 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Φόρμα
  • Κατσαρόλα