Πιτσα με αντζουγιες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια την πλάθουμε λίγο μέχρι να φύγει ο αέρας. Με τον πλάστη ανοίγουμε δύο ζυμάρια στρογγυλά και λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα της τομάτας και την κόβουμε στην μέση και τις απλώνουμε πάνω στην πίτσα. Απλώνουμε το τυρί και τις αντζούγιες, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20-30 λεπτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 290 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 35 γρ. Ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο ΑΒΕΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 8 Ντομάτες
- 100 γρ. Τυρί σε φέτες
- 10 τεμάχια Αντζούγιες σε ελαιόλαδο
- 7 γρ. Ρίγανη
- 3 κουταλιές Ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο ΑΒΕΑ
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Λεκάνη